opc_loader
 Snelle levering
 Veilig bestellen & betalen
 Vanaf 45,- Gratis verzending in NL
 Bamboe promotor & adviseur
 14 dagen bedenktijd, gratis retour

over Baselayers:

 

Of het nu een “baselayer” of een “base layer” is, het is een relatief nieuwe term!

 

Een baselayer draag je op je huid. Vaak als onderdeel van een lagensysteem. Uw ‘eerste verdedigingslinie’ normaal tegen kou, maar ook in de hitte. Baselayers hebben een bepaalde technische functionaliteit. Het ademende vermogen en de anti-bacteriele werking van de bamboe-vezels zorgen, samen met je lichaamswarmte, voor het ideale transport van het zweet. De stof voelt minder nat aan. Dus op het moment dat je stopt met je sportieve prestatie, laat onze baselayer je niet nat en koud en kwetsbaar. Met als gevolg een vermindering van blessures. Warme spieren zijn namelijk minder gevoelig voorletsel-en spierpijn.

 

In extreme hitte is het natuurlijk ademend vermogen van een basislaag zeer belangrijk en comfort verhogend, evenals het vermogen om vocht weg te voeren. Allemaal om een positieve bijdrage te bieden aan je plezier tijdens inspanning.

 

BAM biedt baselayers voor mannen en vrouwen die zeer comfortabel zijn in de hitte en kou. We zijn ervan overtuigd dat BAM baselayers het beste is wat je direct op je huid kan dragen. Onze baselayes leveren het meeste comfort en nog meer. De stof is ongelooflijk zacht op je huid, en biedt ook nog eens alle functionaliteit die nodig is om u comfortabel te houden, onder alle omstandigheden, als onderdeel van een lagensysteem.

 

Een lagen-systeem zorgt voor temperatuur controle en comfort. Warmte wordt vastgehouden in de lagen, en bij grote inspanning, kan door de kleine “ventilatie-openingen” van de stof een teveel aan warmte aan de oppervlakte verdampen.

 

“In 2004, het jaar voordat ik bamboe kleding ontdekte, heb ik meegedaan aan een tocht door Groenland, een expeditie van het Britse leger. De bepakkings-last was 100kg, de tocht 300km bergopwaarts, daarna 300 km bergafwaarts. Na 3 weken waren mijn voeten kapot, meerdere blaren, zweren, gekneusde hiel, lichte bevriezingsverschijnselen, een loopgraafvoet en algehele vermoeidheid etc. Maar vreemd genoeg, had ik er echt alles voor over om de kleine jeuk, op een moeilijk te bereiken plek op mijn rug, te laten verdwijnen. Gewoon een kleine irritatie, de vervelende jeuk van mijn wollen baselayer. Ironisch genoeg, is dat me altijd bijgebleven. David Gordon.

 

Voor een lagensysteem zijn Cellulosehoudende stoffen, met een kleine micro structuur, ideaal. Bijvoorbeeld merino-wol, en ook bamboe. Het enorme voordeel van Bamboe is, dat het niet aan je huid kleeft ,niet jeukt en superzacht en comfortabel is.

 

Bamboe baselayers zijn van ongeëvenaarde klasse.